News
Top Headline
Coronavirus
Life Style
Tech & Science

Tjänster: Utredning vid hjärtklappning

Utredning vid hjärtklappning

Förmaksflimmer:
Förmaksflimmer är idag en av våra vanligaste sjukdomar. Över 250 000 svenskar drabbas av förmaksflimmer och har då en fem till tio gånger högre risk för stroke. Behandling med blodförtunnande medicin minskar risken för stroke med 70%, men endast hälften av dem som behöver medicin får det.
Varje år får över 20 000 personer i Sverige en hjärninfarkt. Uppskattningsvis har cirka 30% av dessa personer haft förmaksflimmer som bidragit till infarkten. I flera länder rekommenderas flimmerscreening från 65 års ålder.

Flimmerscreening:
Holter-EKG (Långtids-EKG) under en vecka (Vi upptäcker över 95% av rytmrubbningar med denna undersökning), EKG och blodtrycksmätning. Pris: 4 500 kr (Eventuella labprover betalas av patienten).

Hjärtklappning
Många drabbas av hjärtklappning som orsakar stor oro och olika typer av symtom som yrsel, obehag i bröstet, svimning osv. För att kunna utesluta allvarliga rytmrubbningar som kan ligga bakom hjärtklappning behövs en undersökning med Långtids-EKG.

Holter-EKG
(Långtids-EKG) under en vecka, EKG och blodtrycksmätning. Pris: 4 500 kr (Eventuella labprover betalas av patienten).

Post-Covid
Ungefär 30% av patienterna som drabbas av en Covid-infektion upplever post-Covid-symptom. Ett av de vanligaste symtomen är hjärtklappning, vilket kan orsaka mycket obehag och oro.

Holter-EKG
(Långtids-EKG) i 72 timmar, EKG, blodtrycksmätning och labprover + besök hos kardiolog. Pris: 4 000 kr.

Boka din tid >> Tidsbokning

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

our partners
our partners
our partners
our partners
our partners
our partners
our partners