News
Top Headline
Coronavirus
Life Style
Tech & Science

Tjänster: Arbets-EKG

Arbets-EKG
Arbets-EKG/arbetsprov är en vanlig undersökningsmetod för bedömning av olika typer av hjärt-kärlrelaterade symtom och sjukdomar. Arbetsprov görs för att bedöma hjärtats och blodcirkulationens reaktion vid fysisk ansträngning. Det ger också en bild av den fysiska prestationsförmågan.

Hur går det till?
Undersökningen innebär EKG-registrering och blodtrycksmätning i vila och på cykel. EKG-elektroder kopplas på bröstkorg och armar. Därefter får du cykla på en testcykel med gradvis ökande motstånd i cirka 5–10 minuter. Belastningen anpassas efter din arbetskapacitet. Blodtrycksmätning och EKG-registrering sker kontinuerligt under tiden som du cyklar. Du får också ange eventuella symtom, framför allt obehag/smärtor i bröstet. När cyklingen är avslutad får du återhämta dig. Även då registreras EKG och blodtryck.

Att tänka på vid Arbets-EKG
Ett optimalt test kräver en helhjärtad fysisk prestation. Vid testtillfället är det bra om du tar med dig din medicinlista. Det är bra att byta om till sköna byxor och träningsskor att cykla i. Ta med en handduk om du vill låna duschen.

Fyll i och skriv ut din Hälsodeklaration

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

our partners
our partners
our partners
our partners
our partners
our partners
our partners